Julia Jobson jobbar som konsult på Sectra!

dec 11, 2019

Jag upplever att Tech Talents sticker ut från andra konsultbolag genom att erbjuda kundspecifika uppdrag.
Det är väldigt viktigt för mig att få vara med och välja mitt jobb och mitt uppdrag! 

Julia Jobson är en av våra konsulter som jobbar på Sectra som software developer. Hon tog examen i somras från Linköpings Universitet där hon läst Teknisk Fysik och Elektroteknik.
Julia kom i kontakt med Tech Talents genom vår karriäragentur när Mikael Kron kontaktade henne som potentiell kandidat och lockades av Tech Talents kundsamarbeten.

Framförallt fångade samarbetena med Sectra och Woodeye mitt intresse, de jobben lät jättekul! Det som var viktigt för mig när jag sökte jobb var att veta vilket uppdrag jag faktiskt skulle få arbeta med. Flera konsultbolag jag var i kontakt med kunde inte säkert säga vilket uppdrag jag skulle få jobba på.

När Mikael kontaktade Julia via Linkedin bodde hon i Frankrike och höll på att avsluta sina studier men trots det hade hon flera jobbalternativ. Medan Julia avslutade studierna förmedlade Tech Talents Julias första alternativ.

Allting gick väldigt snabbt. Jag höll kontakt med Mikael, Josefine och Sectra via telefon och Skype eftersom jag bodde i Frankrike. Att det fungerade och att processen gick fort var väldigt skönt! Jag hade flera andra processer igång men Tech Talents kunde erbjuda mig tjänsten på Sectra som jag var intresserad av vilket avgjorde.

Julia är utvecklare med två huvudsakliga uppgifter, fixa buggar eller jobba med produktförändringar. Från början var det inte vad hon tänkt sig att göra.

Det är väldigt kul att koda och jag lär mig massor när jag skriver i C# och .Net. Jag är egentligen matematiker och innan min examen trodde jag absolut inte att jag skulle jobba med utveckling. Jag ångrar det inte alls men hoppas också att mina matematiska kunskaper kommer till nytta senare.

Julia drivs av utveckling och att lära sig nya saker. Sectra jobbar med bolag inom sjukvård vilket är ett område som är nytt för Julia.

Jag tycker om att lära mig processer och hur man använder Git i större sammanhang. Just nu är det också väldigt roligt att lära mig nya programmeringsspråk som vi inte lärde oss i skolan. Varje dag får jag också lära mig nya saker inom sjukvård. Jobbet innefattar väldigt mycket kundkontakt och jag trivs att förhålla mig till kunders arbetsflöden och utifrån det skapa nya lösningar. Organisationen är platt vilket betyder att vi tar mycket gemensamma beslut, det stimulerar utveckling! Det bästa med Sectra är alla medarbetares engagemang, det är drag även utanför arbetsplatsen!

Julia Jobson uppskattar att Tech Talents kunde erbjuda henne ett kundspecifikt uppdrag och höjer Tech Talents gemenskap.

Jag upplever att Tech Talents sticker ut från andra konsultbolag genom att erbjuda kundspecifika uppdrag. Det är väldigt viktigt för mig att få vara med och välja mitt jobb och mitt uppdrag. Tech Talents är en attraktiv arbetsgivare då de erbjuder bra coachning och utveckling samt stark gemenskap med bla AWn och frukost med andra konsulter. Tech Talents är ett väldigt välkomnande företag och kontakten med min duktiga konsultchef Josefine har varit mycket bra!

Även att Julia trivs mycket bra på jobbet är hennes fritid väldigt viktig. När hon inte jobbar så tränar hon mycket och läser många matlagningsböcker. Ett stort fritidsintresse är också grafisk design och hon gillar att rita i program för 3D Printing.

Tidigare har jag löptränat men nu är mitt mål att lyfta min egna kroppsvikt i bänkpress, så jag spenderar mest tid på gymmet för tillfället! Tidigare i år ställde jag upp i Mjärdevi stafetten för Sectras lag. Jag blev tvungen att välja mellan Tech Talents eller Sectra, det blev Sectra den här gången.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.