Möt konsulterna Fredrik och Lukas!

feb 7, 2020

Fredrik och Lukas jobbar som elektronikingenjörer hos Axentia där de utvecklar och testar elektronik. Fredrik har läst en masterutbildning i elektroteknik vid Lunds universitet och Lukas har en examen i Teknisk fysik och elektroteknik från Linköpings Universitet. De beskriver arbetet som produktionsnära med en hög dos problemlösning. Fredrik har under sin tid på Axentia arbetat med två projekt som varierat i uppgift med syfte att ta fram testutrustning för elektronik.

”projekten består av tre gedigna faser, där jag dels designat hårdvaran själv för att utföra testerna, sedan programmerat den hårdvaran och till sist skrivit testfall i den testmiljö som Axentia tidigare byggt upp.” Fredrik

De båda beskriver att det roligaste med jobbet på Axentia är att få driva hela projekt med eget ansvar och att vara delaktig i projektens alla delar, från ax till limpa. Lukas nämner att utmaningen i att lösa problem är det som motiverar honom allra mest. Gemensamt för de båda är att de uppskattar den familjära stämningen på Axentia och att arbeta nära alla kollegor oavsett yrkesroller.

”Axentia är ett blandat bolag och det finns alla delar på plats på kontoret, administration, produktion, marknadsföring och produktutveckling. Det är spännande att få följa produkten genom hela dess framställan ut till kund. De olika yrkeskategorierna leder också till härlig stämning på kontoret med olika typer av människor.” Fredrik.

De båda kom i kontakt med Tech Talents under våren mitt under pågående exjobb. Ingen av dem hade börjat fundera särskilt mycket på jobb utan hade fullt upp med skolarbete. Båda två beskriver processen som avslappnad med möjlighet till att bara lyssna in och tillsammans med Tech Talents lista ut vilket jobb som skulle passa dem. Lukas jämför situationen med att ”ha en egen mäklare att leja ut jobbsökandet till”.

” Det var ett mycket smidigt sätt att få sitt första jobb på. Jag fick stöd på vägen och det var någon annan som kunde sålla bland erbjudanden och enbart plocka fram de jobb som var relevanta för mig. Jag slapp dessutom sköta den första kontakten med flera företag inklusive CV och personligt brev, dem delarna var redan etablerade genom Tech Talents.” Lukas

Både Fredrik och Lukas höjer de gemensamma aktiviteterna som anordnats tillsammans med Tech Talents alla konsulter. Under sina första 6 månader har Fredrik och Lukas deltagit i sommarfest, julfest, motionslopp och AWn.

”Det är roligt med gemensamma träffar, att träffa andra Tech Talents konsulter i samma sits som jag för att kunna utbyta erfarenheter, det är alltid bra att skapa nätverk.” Fredrik

”Det roligaste Jag vet är att ha tävling internt med andra konsulter. Vi har bland annat sprungit Mjärdevi stafetten tillsammans några stycken, ett initiativ jag faktiskt ska föreslå att vi tar vidare på Axentia.” Lukas

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.