Möt vår konsult Mandus – där engagemang och driv är svårt att dölja.

apr 24, 2020

Mandus, civilingenjör inom elektronikdesign, med sitt ursprung från Kalmar har en fallenhet för elektronik och hårdvarudesign. Det har visat sig vara svårt emellanåt att skilja på jobb och fritid. Som han själv uttryckte sig under ett coachsamtal tidigare i våras: ”…när ens hobby blir ens jobb och vice versa är det svårt att hålla koll på tiden”. Det sammanfattar vår konsult Mandus.

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”2″ column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Mandus kom i kontakt med Tech Talents genom Andreas. Under en intervju under våren blev det ganska självklart dels vart Mandus intresse låg dels vilken kund som skulle passa bäst in i den beskrivning av arbetsuppgifter Mandus sökte. Processen blev enkel och smidig. ”Pang på” som Mandus uttrycker sig, det fanns inget annat självklart val. Actia kändes 100% rätt.

Sedan starten i höstas har Mandus arbetat med mjukvaruutveckling men lägger också ner mycket arbetstid till att jobba med felsökning i hårdvaran – något som Mandus brinner för. ”I mitt arbete finns det oftast en tydlig plan kring vad jag ska göra när jag kommer på morgonen. Men det som gör det extra kul och motiverande är när det inkommer problem och akuta ärenden. Det är då vi släpper allting annat och får chans att verkligen djupdyka i problemet som måste lösas. Jag älskar den utmaningen i mitt jobb”. Det märks tydligt att passionen lyser igenom.

Att jobba som konsult på Actia är en ”perfect match” då bolaget i stort jobbar med det jag har utbildat mig till. Dels är det roligt att få chans att jobba med tidigare kurskamrater och f d studenter från Elektronikdesign dels är det kul att se bredden på hur mycket olika arbetsuppgifter det faktiskt finnas att arbeta med inom samma bolag.

Möjligheten till personlig utveckling är viktig och central enligt Mandus, något som han tidigt i sin roll fick chans att ta del av genom att byta team. Teamet i sig och dess arbete låg i linje med vad Mandus satt upp som utvecklingsmål framåt, han fick liksom chans att kasta sig in i det tidigare än planerat bara. ”Det har varit lyckosamt, med stöttning av mycket kompetenta kollegor har jag lyckats utvecklas och utmanas dagligen i mitt jobb”.

Sedan Mandus började jobba på Tech Talents har dialogen varit enkel och flexibel – flexibel då Mandus ibland aktivt valt att förkovra sig särskilt i tekniken och begränsat de övriga utvecklingsmålen. Medan andra månader har han kommit att vilja fokusera mer på hans personliga utveckling och den coachning som behövs för att stärka andra sidor hos honom själv. Min relation till min konsultchef Josefine är prestigelös och enkel där samtalen oftast innehåller allt mellan himmel och jord. Avslutningsvis nämner Mandus att den starka gemenskapen liksom den tillhörighet som finns med de övriga konsulterna på Tech Talents tror han existerar för att ”vi alla är i samma fas i livet, oavsett uppdrag eller teknik så är majoriteten i början av sin karriär –  Det gör oss ganska så sammansvetsade”.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.