Tech Talents siktar på tredubblad omsättning och dubbelt så många kontor

jul 2, 2020

Tech Talents siktar på tredubblad omsättning och dubbelt så många kontor

Rekryteringsbolaget Tech Talents går mot strömmen. Sedan starten 2019 har bolaget rekryterat över 70 personer och har gått från 2 till 42 medarbetare.  Ett nytt kontor i Göteborg har öppnats och ytterligare etableringar i Malmö och Stockholm planeras kommande år. Prognoserna visar att omsättningen kommer att landa på en ökning med 300 procent och uppgå till närmare 30 miljoner kronor 2020. Succén beror enligt grundarna på att de utmanar hur man traditionellt jobbar i branschen.

Tech talents är det nya rekryteringsbolaget i Linköping för ingenjörer som är tidigt i karriären. Sedan starten för drygt ett och ett halvt år sedan har omsättningen tredubblats och antalet medarbetare gått från två till 42. Nyckeln till framgången är, enligt grundarna Mikael Kron och Andreas Gremar, att Tech Talents tänker annorlunda i hur de rekryterar.

– Vi använder liknande affärsmodeller som många andra i branschen för våra kunder, men gör det på ett annorlunda sätt. Vi utgår från person istället för tjänst när vi rekryterar vilket vi upplever ger ett bra resultat. Det bygger på vilka vi är som jobbar med att rekrytera och hitta uppdrag. Här spelar erfarenheten vi besitter en stor roll. Duktiga ingenjörer ska inte behöva söka ett jobb. Det är upp till oss att hitta rätt jobb åt dem, säger Mikael Kron vd på Tech Talents.

Tillväxten i Östergötland är intensiv och Tech Talents arbetar nära flera av regionens starkaste och mest attraktiva teknikbolag. Företaget har redan skrivit flertalet ramavtal och är önskad leverantör för bolag som Veoneer, UMS Skeldar och ACTIA Nordic. De nio medarbetarna på Tech Talents har lång branscherfarenhet och arbetar med att ta fram uppdrag hos kunderna och rekrytera ingenjörer.

– Våra fokus ligger på att hitta rätt jobb åt de bästa ingenjörerna samt att representera våra kunders varumärke på ett professionellt sätt mot målgruppen. Hos oss får våra konsulter en trygg anställning, bra ingångslön, ett vasst utbildningspaket och coachning av våra konsultchefer. Detta gör att våra kunder känner en trygghet i oss som leverantör och arbetsgivare säger Andreas Gremar medgrundare och vice vd.

Mikael Kron och Andreas Gremar har tillsammans över 25 antal års erfarenhet av rekryteringsbranschen och såg möjligheten att göra något nytt och annorlunda. Tillsammans startade de Tech Talents 2019 som är ett dotterbolag till teknikkonsultbolaget Vinnergi. Nu planerar bolaget att öppna kontor i två nya städer.

– Med Vinnergi i ryggen har vi tillgång till kapital och kompetens som gör att vi kan lägga mer energi på kärnverksamheten och att utveckla vår affär. Jag är otroligt stolt över vad våra medarbetare lyckats åstadkomma sedan starten och nu ska vi fortsätta med vårt framgångskoncept med siktet inställt på Malmö och Stockholm, avslutar Mikael Kron.


För mer information, kontakta gärna
Mikael Kron, vd Tech Talents
mikael.kron@techtalents.se
0722 19 05 48

Andreas Gremar, vice vd.
andreas.gremar@techtalents.se
0722 21 43 69

Tech Talents AB är ett konsult- och rekryteringsbolag med nio medarbetare och en omsättning på 10 miljoner SEK (2019). Företaget bildades 2019 och finns idag i Linköping och Göteborg. Tech talents erbjuder konsult- och rekryteringstjänster med inriktning på juniora ingenjörer.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.