Talangen Hendrik fick drömanställningen på UMS Skeldar

nov 5, 2020

En höstdag i slutet av oktober. Solen når inte riktigt igenom de tjocka molnen på himlen. Under drygt ett års tid har vi setts på Bogestad gård utanför Linköping. En plats långt från dataskärmar, helikoptrar och kontorslandskap. Skogen, golfbanan och lugnet gör det lätt för oss båda att skala bort stress, deadlines och pågående releaser.

Vi träffade Hendrik Gerloff i augusti 2019, då i en ganska så pressad situation då hans dåvarande arbetsgivare gått i konkurs och han var mitt uppe i flertalet rekryteringsprocesser. Vi var sist på bollen men stack ut med vår agentur liksom erbjudandet vilket väckte hans nyfikenhet i att vilja veta mer om Tech Talents. Hendrik satte en deadline eftersom en resa till Tyskland var inbokad och hade egentligen flertalet erbjudande att ta ställning till. Drömjobbet på UMS Skeldar presenterades och resten är därefter historia.

Sedan i början av september 2019 har Hendrik arbetat på UMS Skeldar som mjukvaruutvecklare. Från 1 november 2020 har Hendrik gått över helt till kunden och är nu anställd hos dem. Det är ett av våra affärsupplägg att matcha talang till företag för att de sedan ska kunna anställa personen. Att vara anställd som konsult via Tech Talents har gett Hendrik ett mervärde då han inkluderats sedan start i sitt kunduppdrag och haft en trygghet i sin anställning i kombination med bra villkor hos oss.

Vi pratar om personlig utveckling, coachning och kompetensutveckling. För visst har han jobbat ett tag, det har gått sex år sedan examen, men för Hendrik finns det alltid saker att förbättra, förfina och fördjupa sig inom. Jag som hans konsultchef har lyssnat och ställt frågor för att pusha honom att tänka, fundera och reflektera kring saker för att få nya perspektiv och lärdomar. Något som vi ibland har skrattat högt åt. Seriösa samtal har bytts mot mer lättsamma samtal när jobbet i sig krävt mycket energi. Ett avbrott över en lunch där vi kunnat förkovra oss i intressen som ligger Hendrik varmt om hjärtat har istället tagits vid. Träning, närmare bestämt OCR-lopp och thaiboxning men även en bättre öl i goda vänners lag. Vi pratar vidare om tiden på Tech Talents och påminns om alla fina minnen genom året trots pandemin och fastnar vid konsultaktiviteter där sommarfesten beskrivs som episk av Hendrik.

”Om det är något ni är bra på förutom att förse oss ingenjörer med fina jobb är att anordna bra tillställningar och happenings”

Jag frågar slutligen om jag som konsultchef kunnat göra något annorlunda, då feedback är en viktig och stor del i alla våra möten. Han ler och svarar.

”Jag blir besviken om du inte fortsätter vara den du är… och resten av bolaget ska fortsätta med samma kultur, då kommer det gå riktigt bra för er”

Vi skiljs åt utanför hans arbetsplats och konstaterar att vi ses igen och önskar varandra lycka till.

För mer information, kontakta gärna
Josefine Karlsson, Head of Consultants & Tech Recruiter
+46 70 206 09 31
josefine.karlsson@techtalents.se

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.