Talangen Marcus Wallin vandrar vidare till Veoneer

dec 8, 2020

Mänsklig värme. När våra blickar möts i bakgrunden av Cloettaboden i Gamla Linköping så brister vi nästan ut i skratt. Det var liksom här vi stod för drygt ett år sedan och pratade karriär över en pumpa-bakelse a la Halloween och en läcker kombucha.

Marcus Wallin är en unik människa med passion och närvaro i samtalet och livet i stort. Han har berört oss alla på Tech Talents sedan vi lärde känna varandra. Genom hans numera fästmö Julia Jobson, fd konsult på Tech Talents, fick vi kontakt med varandra efter att han anlänt från sitt år på CERN. Redan efter vårt första möte fattade vi tycke för varann. Julia hade redan gjort grovjobbet att sälja in oss som  – Bäst i Linköping på att lösa jobb – och dessförinnan hade han fått nys om att vi arbetade med Veoneer. Med glimten i ögat förklarar han att han också ville få ta del av det sociala utbytet och de roliga aktiviteterna han lyckats snappa upp av vänner och sambo.

Att inleda sin karriär under 2020 har varit minst sagt intressant konstaterar Marcus, som startade sin anställning som konsult på Veoneer i rollen som mjukvaruutvecklare. Ett annorlunda år som kantats av plötslig sjukdom, pandemi, förlovning och radhus. Marcus uttrycker sin tacksamhet över att vi på Tech Talents alltid funnits där och varit till stor hjälp. När han nu ska fortsätta sin anställning på Veoneer poängterar han att året på Tech Talents varit en gynnsam mellanlandning. Tryggheten i att ha en dedikerad konsultchef som stöttat honom längs hela vägen detta knepiga år, kan han inte nog tacka för. Likaså lyfter han att samtliga på bolaget han varit i kontakt med alltid varit tillmötesgående, lösningsorienterade med en stor portion humor. Marcus Wallin förklarar:

– Genom ert sätt att vara och agera på som chefer känner jag att ni alltid kan trolla fram ett jobb vilket känns betryggande om pandemin skulle komma i vägen.

Han ger oss feedback i att våga sticka ut lite mer och verkligen paketera vårt erbjudande så att ”Alla ingenjörer fattar hur bra ni är” och det är där vi återigen möts av det där sprudlande leendet, dialekten som osar dalmål och det smittande skrattet. Han påminner oss också om vår julfest som var en ren glädjefest. Snart kan vi ses igen i grupp. Trots att han då inte längre tillhör oss vill han att vi hör av oss så vi kan sluta upp på en AW.

Saffranskringlorna från favoritbageriet Lanemos passar bra för att påminna oss om att advent och julen nalkas runt hörnet. Att ha en anställd som Marcus har inneburit kloka samtal, värdefulla insikter och ett inre lugn hos hans närmsta chef. En mycket fin egenskap att ha som människa.

Likt Krunegårds text nynnar jag återigen mänsklig värme, snälla kom närmre och tänker på att Marcus sannerligen gjort avtryck hos oss på Tech Talents. Vi vill önska honom ett stort lycka till och har redan bestämt att vi möts igen. Sociala relationer ska vi vårda väl i livet.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.