Tech Talents är stolta sponsorer till LiU Formula Student!

dec 15, 2022

Vi tycker att det är viktigt att främja ambition, innovation och teknik hos juniora talanger och bidrar mer än gärna för att möjliggöra vidareutveckling och kunskapsutbyte mellan duktiga studenter
LiU Formula Student är en studentförening på Linköpings Universitet som planerar, utvecklar och bygger racingbilar, som de tävlar med mot andra universitet från hela världen.

Här berättar medlemmen Erik Fagerberg mer om LiU Formula Student:

Som förening är vårt mål att engagera studenter för motorsport, samtidigt som vi jobbar mot ett gemensamt mål att utveckla och bygga en vinnande racingbil. Vi tycker att det är viktigt att dela och föra vidare kunskap, att ständigt utvecklas tillsammans och att alla ska känna sig välkomna hos oss. Du som student får utveckla dina kunskaper inom det område du studerar samtidigt som du lär dig mycket mer inom bland annat ekonomi, organisation, ledarskap och hållbarhet. Vi jobbar även i samarbete med många företag där vi får möjlighet att lära oss av specialister i branschen.

Det bästa med att vara med i Liu Formula Student:

Möjligheten att få vara med från ax till limpa i hela livscykeln av produktutveckling! Vi bygger inte bara en racingbil utan vi utvecklar en hel organisation med alla dess delar, vilket är väldigt kul och lärorikt. Här får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom det du brinner för, men även lära dig mycket kring samarbete, organisationsutveckling och mycket mer. Vårt mål är att jämna ut klyftan mellan student och arbetslivet, för att förbereda dig till efter examen, samtidigt som du får se något du själv skapat och ha riktigt kul tillsammans på vägen. Du får möjlighet att vara kring andra drivna personer med samma intresse, utvecklas och forma nya vänskaper, vilket är toppen!

Berätta om er kommande Formula Student tävling:

Tävlingarna är bland världens största inom produktutveckling där bilen vi byggt under året utvärderas i olika moment. I sommar kommer vi delta i nästa tävling, där vårt mål är att medverka på minst 2 internationella tävlingar per år. Tävlingarna är indelade i statiska och dynamiska delmoment där vi får poäng i allt från affärsplan, presentation/motivation kring design och konstruktion, till de dynamiska delarna där vi tävlar i bland annat i snabbast acceleration, uthållighet och energitillgång.

Vad ser ni främst fram emot?

Att medverka på tävlingar i sig är en fantastisk upplevelse! Inför nästa år har vi designat en ny halv-monocoque, bestående av både stål och kolfiber för ett mer konkurrenskraftigt alternativ. Långsiktigt är drömmen att utveckla en helt självkörande bil.

Efter mötet kan vi på Tech Talents inte bli annat än imponerade av den organisation och struktur som tillämpas för att möjliggöra utvecklingen av en ny racerbil varje år. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och att följa den utveckling som LiU Formula Student har framför sig.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.