Adam drivs av utveckling inom medicinteknik

jan 16, 2024

Jag bestämde mig redan som liten att jag ville bli ingenjör då jag hade en morfar som var det och han hade en massa coola ritningar m.m. hemma, som imponerande på mig. Jag har sedan jag kan minnas haft ett stort teknikintresse och just utveckling och design av teknik intresserar mig. Jag valde därför att studera teknisk design på Chalmers Tekniska Högskola, med en masterinriktning i Industrial Design Engineering. Utbildningen gav en bredd inom perspektivet människa och maskin där stort fokus var på produktutveckling ur ett användarperspektiv. Som examensarbete har jag varit hos ett företag som utvecklar hjälpmedel för funktionshindrade. Vår uppgift var att ta fram en prototyp i form av ett handreglage som skulle möjliggöra att personen som använder det kan gasa och bromsa med hjälp av handen. De hade redan likande produkter men ville att vi skulle ta fram funktionalitet anpassat för nutidens moderna bilar och utifrån användarperspektivet som finns idag. Utöver mina studier har jag även jobbat extra som brevbärare och under en period direkt efter studierna som montör på samma bolag jag gjorde mitt examensarbete.

Berätta om ditt uppdrag hos Cochlear?

Jag jobbar som Process Engineer hos Cochlear som är ett medicintekniskt bolag. Inom medicinteknik finns det många standarder och regler som måste följas när det kommer till process och produktutveckling. Jag jobbar med den tekniska dokumentationen i deras PLM-system kopplat till just dessa standarder och regler. Jag valde att starta hos Cochlear då jag såg möjligheten att få jobba på ett väldigt spännande bolag i en spännande bransch. Jag ser verkligen framemot att få lära mig mer och få användning av de kunskaperna jag fått under min studietid. Jag vill utvecklas inom bolaget och ser mig framåt jobba vidare inom det medicintekniska området.

Jag jobbar som konsult via Tech Talents vilket jag tycker känns väldigt bra. Jag uppskattar att jag har en konsultchef som står bakom mig och stöttar samt den säkerhet som det ger mig. Jag blev rekommenderad av en kompis som jobbar som konsult via Tech Talents idag och det kändes som ett bra val för mig, då jag får möjlighet att hitta rätt i karriären framåt. Rekryteringsprocessen var även oerhört snabb och effektiv.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.