Dennis, civilingenjören som bidrar till utveckling av jordbruksmaskiner

jan 16, 2024

Dennis startar som konsult hos Tech Talents i rollen som Design Engineer hos vår kund Väderstad.

Vad har du för bakgrund? 

Intresset för maskinteknik alltid funnits med mig och jag har sedan innan jobbat många år som lantbrukare och mekat mycket med jordbruksmaskiner. Det kändes därför som ett självklart val att studera en civilingenjörsutbildning i maskinteknik på Linköpings universitet. Jag har valt en master inom mekatronik med inriktning hydraulik. En väldigt spännande utbildning där jag fått möjlighet till både bredd och fördjupning inom mekatronik, som är mitt stora intresse. Jag har också varit på en utbytestermin i Spanien där jag läste informatik och automation med kurser inom computer vision och robotik med ett mekatronik-fokus. Under mina studier jobbade jag även som amanuens på Linköpings universitet där vi höll på med robotutveckling för en läroplattform. Jag har även jobbat extra inom lantbruk under min studietid. Just nu håller jag på med mitt exjobb där vi jobbar med att undersöka aktivatorer, ett elektriskt och ett hydrauliskt, för en testrigg för flygplan.

Berätta om ditt uppdrag hos Väderstad?

Jag kommer jobba som Design Engineer. Jag kommer ha en bred roll där jag får jobba med hydrauliken och design av jordbruksmaskiner. Med min bakgrund inom lantbruk och min utbildning kändes Väderstad helt rätt. Det ska bli väldigt spännande att få vara med och vidareutveckla en bransch jag har koll på sedan innan och få jobba med häftiga maskiner. Hydraulik är något jag brinner för och ser fram emot att få utvecklas inom. Jag känner mig supertaggad på att få använda mig av de kunskaper jag samlat på mig under mina studier, och det ska bli kul att se hur jag kan knyta ihop min tidigare erfarenhet inom lantbruket med de teoretiska delarna jag fått i min utbildning. Sen ser jag även fram emot att jobba på en arbetsplats där jag få möjlighet att arbeta nära produkten och tydligt kommer se resultat av det jag gör.

Jag kommer gå in som konsult via Tech Talents. Jag tycker hela rekryteringsprocessen har varit jättepositiv! Det har varit smidigt för mig som sluppit söka jobb och ha en kontaktperson som jag kan bolla idéer med och som hjälpte mig hitta ett jobb som passar just mig. Jag ser även väldigt positivt på att vara konsult. Att få testa mig fram och även vara en del av två gemenskaper där jag får möjlighet att lära känna fler, nätverka och skapa kontakter framåt. Ser det även som ett bra sätt att få höra om andras erfarenheter och få fler perspektiv, vilket känns väldigt spännande.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.