Tech Talents hjälper Koenigsegg att rekrytera Senior Manufacturing Engineer

jan 16, 2024

Efter en lyckad rekryteringsprocess startade Tobias i oktober förra året i rollen som Senior Manufacturing Engineer hos vår kund Koenigsegg.
Så här en tid efter följer vi upp hur det har gått för Tobias Tann.

Vad har du för bakgrund?
De senaste 10 åren har jag arbetat med försäljning och företagsledning inom bilbranschen. Min roll är operativ och ställer höga krav på delaktighet samt detaljkunskaper för att driva olika projekt framåt. Tidigare erfarenheter från Försvarsmakten och specifikt Utlandsstyrkan har lagt grunden till mitt driv samt strukturtänk.

Berätta om din roll som Senior Manufacturing Engineer hos Koenigsegg:
Min roll innebär att jag och mitt team ansvarar för att bygga upp produktionen utav Gemera, Världens första 4-sitsiga Hyper Car.
För den bilintresserade så har bilen en V8 som producerar 1500hk samt världens starkaste serieproducerade elmotor, Dark Matter. Bilen kommer ha en kombinerad effekt på 2300hk och 2750Nm. Ambitionen är att bygga 150 bilar/år. Som perspektiv har det byggts 300 Koenigsegg totalt sedan 2002, det är med andra ord ett rejält kliv framåt.

Tanken med Gemera var att skapa en instegsbil. Dock har omvärldsläget och ny teknik med en annan drivlina skapat andra valmöjligheter för kunderna. Den ökade flexibilitet ökar även komplexiteten i produktionslinan.
Sedan är jag även byggprojektledare. Jag har jobbat med alla installationer i bygget av nya fabriken. Vidare är jag även inblandad i allt vad gäller nybyggnationen av olika faciliteter. Utöver ny fabrik ska vi bygga en högvoltsbatteri produktion och där kommer jag också vara ansvarig projektledare. ”Bra att ha något att göra om dagarna!” Har ett ganska brett uppdrag.

Vad var det som lockade med rollen:
– ”Bilbranschen är något jag trivs i, och Koenigsegg är i framkant vad gäller teknik. Att få vara med på ett hörn, att lära sig ifrån de bästa i branschen och bidra till att bygga vad som kommer bli världens snabbaste 4-sitsiga bil är häftigt”.

Vad har varit det mest lärorika under ditt första år?
Komplexiteten i hur många delar och funktioner det faktiskt ingår i att få ihop en bil av denna kalibern. Det är så mycket större än man tror. Här på Koenigsegg gör vi allt själva, något jag inte visste innan jag började här, så mycket detaljer vi faktiskt tillverkar själva. Vilket gör det ännu mer imponerande.

Hur upplevde du rekryteringsprocessen via Tech Talents?
Den var snabb! Det häftigaste var att ni ringde mig och vi hade inte träffats fysiskt tidigare, utan bara haft telefonkontakt. Vi fick till en bra dialog, och när tidigare process inte gick vägen så hade ni mig i åtanke och tog ny kontakt när denna möjlighet dök upp – sådant uppskattas som kandidat. Sedan var det en öppen, rak och bra transparens genom hela rekryteringsprocessen.

Stor tack för förtroendet Koenigsegg Automotive AB och fortsatt stort lycka till Tobias i din roll som Senior Manufacturing Engineer!

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.