Tech Talents hjälpte Serstech AB hitta sin Product Specialist

jan 16, 2024

Efter en lyckad rekryteringsprocess startade Markus i februari i rollen som Product Specialist hos Serstech AB.

Vad har du för bakgrund?

Jag har studerat en master inom Organic Chemistry på Lunds universitet där jag även doktorerat. En spännande och bred utbildning där fokus låg på att skapa konstgjorda molekyler. Efter min doktorsexamen kände jag mig klar med labbarbetet och ville testa nya utmaningar. Mitt forskningsarbete innebar bland annat utmaningen att sälja in min forskning och i och med det växte mitt intresse för försäljning. Jag valde därför att fortsatta på det spåret där jag flera år jobbade som Account Manager, Product Manager och Business Development Manager med produktansvar, teknikförsäljning och nya affärsmöjligheter inom kemikalieindustrin.

Berätta om din roll som Product Specialist:

Min roll idag är formad utifrån min erfarenhet, där möjligheten fanns att bygga ut vad som inledningsvis var tänkt vara en junior roll till den roll jag sitter i dag. Serstech är ett litet bolag och därför är min roll otroligt bred. Som Product Specialist är jag dels en del av ett säljteam där jag agerar teknisk expert. Det innebär en mängd olika delar där jag är med och stöttar, utbildar, demar och guidar våra säljare, distributörer och även kund under försäljningsstadiet. En annan del av min roll är att jag arbetar tillsammans med R&D där vi utvecklar och bygger upp ett elektroniskt bibliotek av en mängd olika kemikalier. I min roll agerar jag brygga mellan våran säljorganisation och R&D, där jag ser till att essentiella inputs från marknaden når R&D. Något som jag verkligen trivs med är att jag får vara med och utveckla och forma min roll. Jag jobbar väldigt brett med en intressant kombination av områden, vilket jag tycker är givande. Det bästa med jobbet tycker jag är mina kollegor och ledningen och att jag får vara med från ax till limpa. Något som lockade mig med detta jobb är just kombinationen mellan tekniskförsäljning och produktutveckling, där jag får vara med både i att utveckla vår produkt och förstå kunden i försäljningsprocessen. Just nu växer vi och jag ser fram emot att vara med och bidra och framåt se resultat av det jag jobbat med.

Jag blev rekryterad till Serstech via Tech Talents. Jag har haft en väldigt bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen. Jag hade en rekryterare som var väldigt påläst om rollen och bolaget, vilket känns viktigt för mig. Jag upplevde även att det fanns en bra transparens, tydlighet och en proaktivitet. I mitt möte och dialoger med rekryteraren fick jag ett avslappnat, öppet intryck där jag måste säga att den matchningen som hon gjorde både utifrån erfarenhet och personlighet var klockren med rollen på Serstech. Jag uppskattar att Tech Talents tillsammans med Serstech var kreativa och hittade en lösning i en utformad roll som passade oss alla.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.