Tech Talents har sedan 2021 bistått Väderstad med tekniska konsulter!

feb 1, 2024

Vi vill lyfta ett fint kundsamarbete vi har haft sedan 2021 och där Tech Talents kunnat bistå med dedikerade teknikkonsulter, nämligen Väderstad. Vi är särskilt stolta över att få samarbeta med ett företag som Väderstad, som inte bara strävar efter teknologisk innovation utan också spelar en avgörande roll i att förse vår växande befolkning med hållbara lösningar för att säkra vår matförsörjning.

Vi ställer några frågor till en av de tekniska cheferna på Väderstad som har varit med från start i samarbetet:

Hur är din upplevelse av samarbetet med Tech Talents?
Det jag har tyckt varit bra är att vi från start försökt landa i vad för typ av profiler som vi söker och skulle passa in här hos oss. Tech Talents var tydliga från start med att de ville skapa en förståelse och insikt i hur vi jobbar och vilka personligheter som passar in för att på bästa sätt hitta rätt medarbetare för oss och våra team. Detta har resulterat i att vi haft väldigt framgångsrika rekryteringar tillsammans där Tech Talents lyckats matcha kandidater med det vi efterfrågat, vilket jag ser som väldigt positivt.

På vilket sätt anser ni att Tech Talents insats har gynnat er organisation och bidragit till framgångsrika rekryteringar?
Tech Talents har bidragit med många duktiga ingenjörer till oss som bidragit till Väderstads utveckling och framgångsresa. Det är några som på kort tid redan tagit Team Lead roller, innehar handledaransvar för exjobbare och samtliga är högst involverade i vidareutvecklingen av framtidens lantbruksmaskiner och koncept. Detta visar på stort driv hos konsulterna och något vi efterfrågar hos våra medarbetare, vilket är ett resultat att Tech Talents haft god kunskap i att hitta personer med rätt bakgrund och personlighet. Det är värdefullt att ni har ett bra samarbete med universitetet och skapar en personlig kontakt med kandidaterna.

Hur ser ni på det övergripande värdet av samarbetet mellan våra två bolag? På vilket sätt drar ni nytta av vår relation?
Syftet från start har varit att få hjälp med att hitta rätt personer som vill arbeta hos oss vilket har fungerat väldigt bra. Att vi också kan erbjuda stora möjligheter att internt växa och utvecklas genom att ta sig an olika ansvarsområden beroende på personlighet och vad man drivs av, lockar nog många. Jag tycker också det är värdefullt att konsulterna får ett extra socialt kontaktnät via er genom de event/aktiviteter ni har.

Tack för det givande samarbetet hittills, och vi ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans.

På bild ser ni våra fyra grymma konsulter som arbetar på Väderstad idag i sina konsultuppdrag, Wilhelm Jonsson, Dennis Moliner Pettersson, Fredrik Lundblad & Samuel Friman.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.