David, Embedded Software Developer hos vår kund Saab i Jönköping

feb 27, 2024

Till sommaren startar David som konsult hos Tech Talents och kommer arbeta som Embedded Software Developer hos vår kund Saab i Jönköping.

Vi ställer tre frågor till David:

Vad har du för bakgrund?
Jag studerar just nu mitt sista år på Jönköpings universitet där jag läser till högskoleingenjör inom Datateknik – inbyggda system. Under utbildningen har det varit en del fokus på hårdvarunära programmering och mot fysiska produkter vilket har passat mig bra. Valet av utbildning grundade sig i att jag alltid haft stort datorintresse och varit nyfiken på allt som är byggt på teknik. Det är roligt att få skapa en större inblick och förståelse hur saker och ting är uppbyggt och fungerar i vardagen. Just nu skriver jag exjobb där jag och min kurskamrat ska undersöka möjligheten att ha fler färgkombinationer än bara svart och vitt i QR-koder och på så sätt öka läsbarheten. Vi vill försöka få ner antalet moduler och få de mindre komplexa.

Berätta om ditt kommande uppdrag hos Saab:
I augusti kommer jag att börja arbeta som Embedded Software Developer på Saab i Jönköping, på deras avdelning training & simulation. I dagsläget har jag inte jättespecifik information om vilket team jag kommer att tillhöra eller mer konkreta arbetsuppgifter. Däremot är jag väldigt taggad på att få börja applicera mina teoretiska kunskaper i praktiken och i lite större sammanhang. Det som lockade mig med den här möjligheten på Saab är att det är ett stort och välkänt företag som jag tänkt att jag någon gång i karriären vill arbeta på. Jag har en del släktingar som arbetar där och som pratar väldigt gott om det så det kändes som en bra arbetsplats att börja min karriär på. Det känns också som att det finns mycket värdefull kompetens på plats som kommer göra att jag utvecklas, vilket jag drivs av.

Rekryteringsprocessen med Tech Talents har fungerat väldigt bra. Jag känner att jag hela tiden fått kontinuerlig uppdatering på läget och inte behövt gå och vänta under lång tid med statusuppdatering. Det känns också bra att börja som konsult via Tech Talents och ha dem i ryggen som ett bollplank första tiden. Det ska också bli roligt att få hänga med på de olika konsultevent som anordnas och lära känna andra konsulter som har uppdrag hos andra bolag.

Kontakta oss

Tveka inte att ta kontakt med ditt lokala Tech Talents kontor om du vill veta mer om oss, boka intervju eller är intresserad av våra tjänster.